Så undviker du att miniband korvar sig

Miniband är ett fantastiskt litet träningsredskap som är enkla att använda, smidiga att förvara och kan hjälpa dig att utföra mängder med övningar på ett effektivt sätt. Ett komplett litet minigym helt enkelt!

De flesta miniband är tillverkade av tunt latex som har utmärkta elastiska egenskaper. Just tunnheten innebär också att de i vissa övningar kan rulla sig eller korva sig, vilket kan kännas obehagligt och störa dig i träningen.

Men som tur är finns det tips och metoder som du kan tänka på för att undvika att minibanden krullar sig, där placering av banden, klädval, typ av övning är några exempel.

Ett annat tips är att välja tjockare band istället som våra Mini Powerbands. De är särskilt utvecklade för att inte rulla sig. De har lite tjockare material men som istället kompenseras med bredden på bandet för att få olika motstånd. Mini Powerbands har blivit en favorit bland de som ofta kör benträning eller vill ha lite mer motstånd i övningarna.

Vår fantastiska ambassadör Sandra Friberg har gjort en video med tips och förslag för att undvika rullande miniband. Hon förklarar också skillnaden mellan Miniband och Mini Powerbands.

Följer du inte redan Sandra på Youtube och Instagram så kan vi starkt rekommendera dig att göra det. Du får mängder med träningstips och hela pass både med och utan träningsband. Perfekt för din hemmaträning.

 


Har du frågor om våra band eller vad som passar din typ av träning. Läs gärna även våra guider nedan eller släng iväg ett mail eller en fråga på Instagram.

Lycka till med träningen!

Guider
Passar träning med gummiband för mig? 
Vilken typ av träningsband ska jag välja?