Köpvillkor

ALLMÄNNA KÖPVILLKOR
-----
§ 1 Allmänt
Dessa villkor råder mellan oss och kunderna, Gabriel Alenius AB 556848-5501 Stationsvägen 18, 791 44 Falun, uteslutande gällande villkor vid kontraktavslut över vår Online-Shop www.hemmafys.se. Hemmafys ingår inte avtal med minderåriga utan målsmans godkännande.

§ 2 Erbjudanden; leveransbestämmelser; delleverans
1) Vi förbehåller oss rätten att ändra våra erbjudanden på internetsidan www.hemmafys.se.

(2) Varor levereras inte till kunder utanför Sverige.

(3) Om en vara som beställts av Er inte är leveransbar, förbehåller vi oss rätten att avboka beställningen.

(4) Vi förbehåller oss rätten till att göra en delleverans till Er så fort vi har varorna i lager och kan göra en gynsam försändelse. 

(5) Hos oss kan du beställa både lagervaror och så kallade beställningsvaror. Beställningsvaror är inte lagerförda hos oss utan måste först beställas från leverantör eller producent. Det framgår tydligt på respektive produkt om det är en beställningsvara eller lagervara samt beräknad leveranstid. Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning. Du kommer att få meddelande när din order är skickad.

§ 3 Ansvar
(1) Ersättningsanspråk från kunder är uteslutet. Förutom skadeståndsanspråk gällande dödsfall, kroppsligskada, hälsoproblem eller skador från väsentliga kontraktsförpliktelser såsom ansvar för andra skador uppsåtliga eller grov oaktsamhet av oss eller från några av våra rättsliga företrädare eller representanter. Väsentliga kontraktsförpliktelser är förpliktelser som behövs för att uppfylla kontraktet och uppfylla kundens önskemål.

(2) Vid skador som gör att vi inte har uppfyllt kontraktet tar vi ansvar för typiska avtalsförpliktelser, som förutsebara skador då dessa skador är helt enkelt är av oaktsamhet, såvida det handlar om skadeersättninganspråk från kunder gällande dödsfall, kroppskada eller hälsoproblem.

(3) Inskränkning av punkt 1 och 2 gäller också till förmån för våra rättsliga företrädare och representer, när det görs anspråk direkt mot dessa aktörer.

(4) Föreskrifterna gällande produktansvar förblir oförändrade.

(5) Vi förbehåller oss rätten att när som helst ändra priser och rabatter.

(6) Vi har gjort vårt yttersta för att återge så korrekta färger som möjligt på bilderna. Vi kan inte garantera att de återges på samma sätt på din skärm.

(7) Du åtar dig att tillhandahålla uppdaterad, komplett och korrekta uppgifter för konto, betal- och leveransadress. Samt hålla dit konto uppdaterat med rätt uppgifter.

(8) Vi reserverar oss för eventuella stavfel eller felskrivningar på hemsidan, utskick annonser eller andra typer av meddelanden.

(9) Vi tar ansvar för varor som skadas under leverans till dig. Det är viktigt att du direkt tar en bild på det skadade godset när du mottagit paketet och reklamerar det direkt till postombudet. Du kan även kontakta oss så hjälper vi dig att få ersättning för den skadade varan.

När du returnerar en vara till oss så är det du som kund som ansvarar för godset. Det är mycket viktigt att du packar ner varan noga så att inte varan eller originalförpackningen skadas. Använd aldrig originalförpackningen som yttre emballage för då skadas den.

(10) För varor som du som kund inte löser ut debiterar vi en kostnad för frakt, returfrakt och hantering på totalt 350 kr. Vid skrymmande sändningar tillkommer även extra fraktkostnad enligt prislista.

§ 4 Villkor för rabattkuponger
Följande villkor gäller för rabattkuponger, om inget annat anges. Villkoren gäller inte för presentkort som köpts i vår nätbutik.

(1) Köpebeloppet för de produkter som beställs måste, efter avdrag för eventuella återlämnade produkter, uppfylla åtminstone den angivna minimiköpsvärdet på kupongen.

(2) Kupongkoder kan endast lösas in från den som mottagit nyhetsbrevet. Således ska kupongen lösas in via samma e-postadress som mottagit rabattkupongen.

(3) Giltighetsperiod, eventuellt återköpsvärde eller andra villkor meddelas i samband med rabattkupongen. Det lägsta inköpsvärdet hänvisar i detta fall till inköpspris inkl. fraktkostnader. Eventuella fraktkostnader och ytterligare avgifter kommer inte att beaktas.

(4) Om du påbörjar ett köp eller genomför ett köp med en kupong kan beloppet inte återbetalas och kupongen kan inte återanvändas. Detta gäller inte om du har köpt en kupong eller presentkort från oss.

(5) Kuponger för fraktkostnader kan användas för fraktkostnader vid beställningar i webshopen, om det inte säger annat på kampanj- eller produktsidan. Det är heller inte möjligt att använda kupongen om ordern har gjorts i en tredje parts webshop.

(6) Det är inte möjligt att få kontant utbetalning av en rabattkupong. 

(7) Rabattkuponger utfärdas personligen och kan inte överlåtas till tredje part. Vid överlåtelse av kupong, förbehåller vi oss rätten att annullera kupongen.

(8) Om du tappar bort en rabattkupong som vi har skickat till dig, kan vi inte ersätta den. Ersättande kupong kommer endast att utfärdas förutsatt att vi är ansvariga för förlust av kupongen.

(9) På kupongen kan du läsa mer om villkoren för rabattkupongen.

(10) Vi förbehåller oss rätten att utesluta giltigheten av kuponger för specifika varumärken, produkter eller produktgrupper.

(11) Rabattkupongerna kan endast användas i vår nätbutik. Kupongkoder kan endast lösas in via samma e-postadress som mottagit rabattkupongen. Kuponger kan inte överlåtas till tredje part. Endast en kupong per beställning kan lösas in, flera kuponger kan inte kombineras. Det är inte möjligt att få kontant utbetalning av en rabattkupong. Ränta tillämpas inte på rabattkuponger.

(12) Giltighetsperiod och lägsta ordervärde (inkl. moms, exkl. frakt och andra avgifter) meddelas i samband med kampanjen.

(13) Kupongvärdet fördelas mellan de beställda produkterna. Om enstaka produkter returneras dras ett proportionellt kupongvärde av från priset på var och en av produkterna. Är rabattkupongen kopplad till ett lägsta ordervärde måste det uppnås även om produkter returneras, annars gäller inte rabattkupongen längre. Vid retur av produkterna kan kupongbeloppet inte återbetalas och kupongen kan inte återanvändas.

§ 5 Betalning
Betalning hanteras genom Paypal. Du kan läsa de fullständiga villkoren för Paypal här: https://www.paypal.com/ie/webapps/mpp/ua/useragreement-full

§ 6 Ångerrätt, returer och återbetalning
14 dagars ångerrätt gäller. Då din retur mottagits, hanterats och godkänts av oss sker återbetalningen via Mondido eller Klarna. Kunden står för returkostnader i samband med frakt. Om du valt att betala med faktura rekommenderar vi att du betalar fakturan för att undvika risken för onödiga påminnelseavgifter. 

§ 7 Ändringar av villkor
Du kan se och läsa den senast uppdaterade versionen av villkoren på den här sidan. Vi reserverar oss för att när som helst uppdatera och ändra villkoren. Det är din skyldighet att hålla dig uppdaterad om de senaste gällande villkoren.

Force Majeure
Vi anser oss befriade från att fullgöra våra förpliktelser i detta avtal om detta beror på ändrad lagstiftning, myndighets åtgärd, konflikt på arbetsmarknaden, brand, översvämning, krig, terrorism, sabotage, olyckshändelser av större omfattning eller liknande händelser.